Truita de patates

 

 

No faceu com una amiga meva, allà cap els anys 60, que, al començament de viure amb el seu homo hi va anar a veure'ls un amic i... ei, queda't a sopar!!! farem una truita de patates!!!  Sí, sí..., pela les patates, bat els ous, ho mescla tot i ho tira dins la pella... evidentment, les patates varen ser crues i no es podia menjar; a partir d'aquí ja va aprendre que els havia de fregir abans!!!  I és que l'experiència...

 

Ingredients

  • Ous, per dues persones en posarem tres.

  • Patates, Una grosseta per hom.

  • Oli per fregir.

  • 1/2 ceba, si la volem amb ceba.

  • Sal, pebre bo, i una cullerada de llet.

 

Com fer-ho

  • Tallam les patates a trossos petits, d'un cm. i 1/2 de gruix, i els fregim amb oli abundant. Si ens agrada amb ceba, a mitja cocció la hi afegim, que també fregeixi.

  • Quan tot és frit, ho traiem de l'oli i ho reservam.

  • Batem els ous -hem de calcular quants, segons les patates i els que en menjaran. Que quedi prou sucosa: Això sí que és pràctica!

  • Traiem l'oli sobrant de la paella -ha de quedar el cul ben cobert, però no ha de nedar. Posam la paella al foc.

  • Mesclam les patates amb els ous -si hi afegim una cullerada de llet, queda més esponjosa- ho salam i hi posam un polsim de pebre bo.

  • Ho tiram dins la paella quan ja és calenta, ho escampam bé i ho punxam amb una forqueta.

  • Quan es comença a prendre, la giram amb l'ajuda d'un plat, una tapadora o un tombatruites, mirant d'haver separat bé les voreres de la paella perquè es giri bé.

  • Una vegada girada, la tornam a posar dins la paella, afegint-hi una miqueta d'oli, per la part crua, fins que sigui cuita.

 

Ha de quedar cuita però sucosa

 

 

 

 

Aquí tenim una bona truita de  patates, gruixadeta, sucosa... amb una llesca de pa amb tomàtiga o amb un poc d'enciam... què bona!!!