No faceu com una amiga meva, allà
cap els anys 60, que, al començament de viure amb el seu homo hi va
anar a veure'ls un amic i... ei, queda't a sopar!!! farem una
truita de patates!!! Sí, sí..., pela les patates, bat els
ous, ho mescla tot i ho tira dins la pella... evidentment, les
patates varen ser crues i no es podia menjar; a partir d'aquí ja va
aprendre que els havia de fregir abans!!! I és que
l'experiència...
Ingredients
-
Ous,
per dues persones en posarem tres.
-
Patates, Una grosseta per hom.
-
Oli
per fregir.
-
1/2
ceba, si la volem amb ceba.
-
Sal,
pebre bo, i una cullerada de llet.
|
Com fer-ho
-
Tallam
les patates a trossos petits, d'un cm. i 1/2 de
gruix, i els fregim amb oli abundant. Si ens agrada
amb ceba, a mitja cocció la hi afegim, que també
fregeixi.
-
Quan
tot és frit, ho traiem de l'oli i ho reservam.
-
Batem
els ous -hem de calcular quants, segons les patates
i els que en menjaran. Que quedi prou sucosa: Això
sí que és pràctica!
-
Traiem l'oli sobrant de la paella -ha de quedar el
cul ben cobert, però no ha de nedar. Posam la
paella al foc.
-
Mesclam les patates amb els ous -si hi afegim una
cullerada de llet, queda més esponjosa- ho salam i
hi posam un polsim de pebre bo.
-
Ho
tiram dins la paella quan ja és calenta, ho escampam
bé i ho punxam amb una forqueta.
-
Quan
es comença a prendre, la giram amb l'ajuda d'un
plat, una tapadora o un tombatruites, mirant
d'haver separat bé les voreres de la paella perquè
es giri bé.
-
Una
vegada girada, la tornam a posar dins la paella,
afegint-hi una miqueta d'oli, per la part crua, fins
que sigui cuita.
Ha de quedar cuita
però sucosa |
|